Tämä on ensimmäinen useista blogikirjoituksistamme, joissa esittelemme ihania koteja Suomesta!

Pääsimme tutustumaan Riitan ihanaan kotiin täällä Pohjois-Savossa ja rakastuimme talon henkeen ja tyyliin samantien. Tämä 1800-luvun loppupuolella rakennettu upea kantatila oli saman perheen omistuksessa aina viime vuoteen saakka. Taloon oli tehty laajennus vuonna 1906 ja joitain muutoksia vuosien varrella perheen siinä asuessa.

Jo pihapiiri houkuttelee tutustumaan taloon paremmin, Riitta on istuttanut kesäkukkia ja monivuotiset perennat ovat täydessä kukkaloistossa kun ajamme pihaan. Pihaa koristavat myös muutamat maitotonkat ja kärrynpyörät. Riitta tervehtii meitä ovella iloisesti ja toivottaa peremmälle. Ensimmäisenä astumme sisään upeaan verantaan. Talo tuntuu heti kodikkaalta ja lämpimältä.

Riitta perheineen osti kyseisen talon vuonna 2018 ja remontoivat sisäpinnat täysin. Mikä sai Riitan perheineen sitten ottamaan tällaisen vanhan talon ja suuren projektin?

He olivat käyneet talon pihassa keväällä 2018 jolloin narsissit kukkivat upeasti ja piha oli hoidetun näköinen, vaikka siellä ei asunut kukaan ympärivuotisesti. Riitta sanoi silloin miehelleen ”Tämä on aivan ihana. Tästä tulee meidän koti!” Silloin he alkoivat selvittämään kuka talon omistaa, sillä talo ei edes ollut myynnissä. Talokaupat hoituivat kuitenkin nopeasti ja kesällä 2018 he jo muuttivat Karimäkeen Rautavaaralla.

Karimäki on aikoinaan ollut ns. kantatila ja siihen kuuluu yhteensä 90 hehtaaria maata. Uudet omistajat ostivat talon ja 1ha pihapiiriä. Vuosikymmeniä sitten talo oli peltojen keskellä  mäennyppylällä, nykyään peltojen tilalla on komeat metsät ja teitä. Talossa Riitta ihastui myös sen tarinoihin; joku kertoi hänelle, että talossa on aikoinaan toiminut myös puhelinkeskus, eli sieltä on yhdistetty puheluja ja tämä puhelinkeskus sijaitsikin nykyisessä tuvassa.

Tuvassa vallitsee ihana rauha ja kauniit vanhat hirret tulevat upeasti esille! Tuntuu, että jokaisella huonekalulla on oma roolinsa eikä mikään ole ylimääräistä. Sisustuksessa onkin yhdistelty vanhaa ja uutta, juuri sopivalla tavalla.

En voi miettiä muuta kuin ajatusta oman kodin tulevasta remontista tätä taloa katsellessa!

Mitä pidät maalaisromantiikasta ja tämän kodin tunnelmasta? Jos sinulla on kaunis koti, jonka haluaisit esitellä blogissamme ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse: info (at) homelikeheaven.com!